Kars'ta "Damla Gönüllülük Hareketi" yüreklere dokunuyor

Kars'ta "Damla Gönüllülük Hareketi" yüreklere dokunuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2013 yılında hayata geçirdiği “Damla Gönüllülük Hareketi” Kars'ta faaliyetlerine devam ediyor.

Tacettin DURMUŞ

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2013 yılında hayata geçirdiği “Damla Gönüllülük Hareketi” Kars'ta faaliyetlerine devam ediyor.

“Damla Gönüllülük Hareketi” 11 yıldan beri onlarca ilde olduğu gibi Kars’ta da binlerce gönüllüsüyle ulaşabildiği her kalbe iyilik’ adına bir dokunuşu ve güzel günler adına ümidi ekiyor.

Kars Gençlik Merkezinde görevli Yunus Özkan ve Osman Babür, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan “AnadoluyuzBiz Damla Gönüllülük Hareketi ve Yurtdışı Projeleri gibi birçok gönüllülük faaliyetinde ve programlarda koordinatörlük yapıyor.

Proje koordinatörü Yunus Özkan, Kars Gençlik Merkezi bünyesinde devam eden proje kapsamında "Gönüller Çoraklaşmasın" diye çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Damla Gönüllülük Hareketinin gönüllülük esaslı ve insan odaklı bir çalışma olduğuna dikkat çeken Yunus Özkan proje hakkında, "“Farklı ülkelerden Kars’a gelen öğrencilerle birlikte öncelikle ülkemizdeki dezavantajlı bölgelerde "Gönüller Çoraklaşmasın" diye dil, din, ırk ve ideoloji ayrımı gözetmeksizin gönüllülük esaslı ve insan odaklı faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Bu türden ayrımları asla içimizde oluşturmadan, Mevlana'nın söylediği gibi gönüllere sevgi ekerek, güzel çiçeklerin türeyeceğinden emin olarak yola çıkıyoruz. Damla Gönüllülük Hareketi, gönüllülük esasına dayalı ve insan odaklı bir çalışmadır.

Proje kapsamında gittiğimiz her yerde dezavantajlı aileler ve çocuklar arasında hiçbir din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan bir araya geliyoruz. Özellikle gençlerle bir araya geliyoruz. Buluşmalarımızda, kültürel değerlerin karşılıklı aktarımına önem veriyoruz. Programın yürütüldüğü yerlerde gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesine temel amaçlarımız arasında bulunuyor.” dedi.

Yunus Özkan, proje kapsamında gerçekleştirdikleri bazıları etkinlikleri ise şu şekilde sıraladı, "Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezi ziyaretleri
Çocuk Evleri Sitesi ve Engelsiz Yaşam Merkezi ziyaretleri.
İlkokullarda çocuklarla çeşitli aktiviteler.
Köy okulu ve Anaokulu duvar boyama etkinliği. İşitme / Görme engelliler okulunu ziyaret ve çocuklarla çeşitli aktiviteler.
Topladığımız kitaplar ile kütüphane kurulumu.
Göçmenlerin eğitim gördüğü okulları ziyaret ve çocuklara çeşitli aktiviteler.
Şehitlik ziyareti ve mezarlıklara çiçek dikimi ile çevre temizliği.
İllerdeki manevi büyüklerin ziyareti.
Fidan dikimi.
Yöre halkı ile tanışma ve akşamları dezavantajlı aile ziyaretleri vb
.”