Öztürkkan ile Miricanyan, Ara Güler'i bu kare ile andı

Karslı fotoğraf sanatçısı Yıldırım Öztürkkan ile Dayk Miricanyan, Ara Güler’i Kars’ta duygu dolu ziyarette andı.

Tacettin DURMUŞ

Karslı fotoğraf sanatçısı, araştırmacı yazar Yıldırım Öztürkkan, duayen foto muhabiri Ara Güler’i, aramızdan ayrılışının 6. yılında saygı ve özlemle andığını söyledi.

Ara Güler’in ‘Manevi Oğlum’ dediği İstanbullu işadamı Dayk Miricanyan, Kars ziyareti sırasında tarihçi Faruk Torunoğlu ile birlikte Ani Ören Yeri’ni gezdikten sonra Yıldırım Öztürkkan’ı ziyaret etti.

Araştırmacı yazar ve fotoğrafçı Vedat Akçayöz’ün de yakın arkadaşı olan Dayk Miricanyan ile Yıldırm Öztürkkan’ın sohbetleri sırasında duygulu anlar yaşandı.

Yıldırım Öztürkkan, Dayk Miricanyan’a Türkiye’nin yakın geçmişini belgeleyen Ara Güler’in çok eski tarihlerde kullanılan fotoğraf makinesi ile çektirdiği fotoğrafıyla, kendisinin de aynı fotoğraf makinesi ile çektirdiği fotoğrafı gösterdi. Bu fotoğraf, Ara Güler’in ‘manevi oğlum’ dediği ve yakın arkadaşı Dayk Miricanyan’ı duygulandırdı. Miricanyan da cebinden duayen Fotoğraf Sanatçısı Ara Güler’in kendisine hediye ettiği sarı basın kartını Yıldırım Özrütkkan’a gösterdi. Bunun üzerine Yıldırım Öztürkkan da kendisini hasret ve saygı ile andığını belirterek, Ara Güler’in ülkemiz ve dünya için önemli bir değer olduğunu söyledi.
Dayk Miricanyan, Ara Güler’in sarı basın kartını aramızdan ayrılmadan kısa bir süre önce kendisine hediye ettiğini ve bu kartı ölünceye kadar üzerinde taşıyacağını söyledi.

Dayk Miricanyan, ziyaretinin ardından Kars’tan ayrıldı. Ardından da, fotoğraf sanatının duayen ismi, usta foto muhabiri Ara Güler için ölümünün 6. yılında Şişli Ermeni Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlen anma törene katıldı. Dayk Miricanyan aynı gün Ara Güler'i anmak için dün akşam Atlas Sineması'nda "Ara Güler Belgeseli" gösterimi ile Okan Bayülgen ve Coşkun Aral'ın gerçekleştirdiği söyleşiye de katıldı.

kars Haberleri