Kop: Şeker çalışanları kadro bekliyor

Şeker İş Sendikası Kars Şube Başkanı Yaver Kop, Kars Şeker Fabrikasının 2024- 2025 sezonu pancar alım kampanya töreninde yaptığı konuşmasında, şeker çalışanlarının sorunlarını dile getirdi.

Başkan Kop konuşmasında, taşeron işçi sorununun çözüme kavuşmadığını hatırlatarak, şeker çalışanlarının kadro beklediğini söyledi.

Ülke genelinde olduğu gibi Kars Şeker Fabrikasında da taşeron işçi sorununun çözüme kavuşmadığını vurgu yapan Şeker İş Sendikası Kars Şube Başkanı Yaver Kop, “Bizim sorunlarımız biraz daha büyük. Çalışma hayatındaki kısıtlı olan özellikle taşeron meselesi daha çözüme kavuşmadı. Arkadaşlarımız bu konuda kadro bekliyor. Geçici işçi meselimiz çözülmüştü. 25 yıl sonra arkadaşlarımız kadroya geçti. Daha sonra yeniden geçici işçi statüsünde alımlar başladı. Bu da bizi derinden üzüyor.

Arkadaşlarımız yılda 6 ay çalışıp 6 ay işsiz kalıyor. Ama fabrikamızın gün geçtikçe ivme kazanması bölgemiz adına bize gurur veriyor. Son zamanlarda arkadaşlarımızın gözü kulağı emeklilik yasasındadır. Bu yasa ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Ekim ayının 1’i ile 6’sı arasında bir toplantı olacak. İnşallah orada hayırlı sonucu alırız ve arkadaşlarımıza gerekli bilgileri veririz. Yeni başlayan arkadaşlarıma ve 31 yıldır alının terini bu fabrikaya veren her kese sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

kars Haberleri