Tacettin DURMUŞ
20’den fazla kadının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, projenin akademik alandan koordinatörlüğünü yürüten Nur Banu Çağatay ve hukuk alanından sorumlu Hülya Kesemen sunumlar yaptı.
Nur Banu Çağatay, yaptığı sunumda kadınların geçmişte oy hakkı için verdiği mücadele ve eylemleri hatırlatarak, tüm dünya kadınları ile birlikte II. Meşrutiyet Dönemi’nde önemli girişimleri olan Türk kadınlarının tarihi eylemlerinden söz etti.
Kadınların bugünkü haklarına sahip olmaları için geçirilen mücadeleli yolların neler olduğunu da anlatan Nur Banu Çağatay, Lider olmanın ve liderlik özelliklerinin neler olduğunu detaylandırarak, kadınların başta miras hakları olmak üzere diğer hak ve özgürlüklerini lider olma yolunda nasıl kullanabileceklerine dair bilgiler verdi.
Projenin hukuk alanından sorumlu Hülya Kesemen de, hukuk alanında kadınların lider olmaları ve siyasal alanda görünür olmaları adına gerekli olan usûl ve esaslara dair bilgiler verdi.
Karslı Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Serap Çetin Çağatay da zorlu koşullar altında 2007 yılında kurduğu dernek ve kendi azmi sayesinde birçok kadının hayatına dokunduğunu ve dokunmaya devam ettiklerini söyledi. Derneğinin projelerine kurum amirlerinin gösterdiği desteklerden ötürü teşekkür eden Çağatay, bundan sonraki projelerinde de kurumlarla işbirliği dâhilinde topluma faydalı işler yapmaya devam edeceğini ifade etti.
Kadınlarla ortak iş yapmanın topluma katkı sağlayacağına inandığını belirten Susuz Kent Konseyi Başkanı Maksut Kutluhan Uray yaptığı konuşmada, “KAGİKADER ile gerçekleştirdiğimiz projeden dolayı övünç duyuyorum. Bu alanda yapılacak projelere desteğimizi esirgemeyeceğiz. Susuz ilçesinde birçok alanda yardıma muhtaç insanların hayatına dokunduk ve kadınların hayatına pozitif anlamda dokunmaktan dolayı mutluyuz. Susuz Kent Konseyi olarak bölgedeki tek ve en aktif konsey olduğumuzu da belirtmek isterim” dedi.