CHP’nin il binası 6 Ekim’e hazırlanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanlığı, kendi evine taşınacağı il binasında dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

Tacettin DURMUŞ

CHP’nin Kars’ta,12 Eylül 1980 askeri darbesi öncesi kendi mülkü olan ve ‘Baba Evi’ olarak bilinen binada inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce 9 Eylül 1924 tarihinde kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi, Kars’ta inşaat çalışmaları tamamladıktan sonra, kendi mülkü olan bu binada hizmet vermeye devam edecek.

İnşaat çalışmaları devam eden 100 yılık tarihin bina, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kars’a geldiği tarih olan 6 Ekim 1924 tarihinin yıl dönümünde, törenle CHP Kars İl Başkanlığı olarak hizmete sokulacak.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi üzerinde bulunan ve Kars Belediyesine 100 metre uzaklıkta bulunan CHP’nin baba evi tarihi binası, 6 Ekim 2024 tarihinde törenle hizmete sokulacak. Yeni hizmet binasının açılışına CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra yoğun üst düzey CHP heyetinin katılması bekleniyor.

Öte yandan CHP’nin yeni hizmet binasının özellikle iç mekanı, bir partide olması gereken şekilde dizayn ediliyor. Bina içerisi; il başkanlığı, merkez ilçe başkanlığı, kadın kolları başkanlığı ve gençlik kolları başkanlığı odalarının yanı sıra, toplantı odası ve diğer donatılar şeklinde inşa ediliyor. Binanın dış yüzeyi de aynı şekilde partiye yakışır hale getiriliyor.

kars Haberleri