Arpaçay'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü; Arpaçay’da da hüzün, coşku ve gururla kutlandı.

Adnan KARAHAN

İlçede öğlen saatlerinde başlayan anma etkinlikleri saatler 00:13’de tüm camilerden okunan salalar ile son buldu.

Programa; Kaymakamımız Muhammed Burak Akköz, Belediye Başkanı Zeki Elma, Cumhuriyet Savcısı Sümeyra Akköz, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, muhtarlar ve halkın katılımı ile coşkuyla icra edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri ilçe merkezindeki Yeni Merkez Camii önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Program; Kuran-ı Kerim tilavetinin okumasının ardından İmam Hatip Vatan Güler tarafından aziz vatanımız için canını feda eden tüm şehitlerimiz adına edilen dualarla devam etti. Daha sonra Kortej eşliğinde meşaleli yürüyüş geçekleştirildi.

Daha sonra da İlçe Kaymakamı Muhammed Burak Akköz; günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Demokratik düzenimizi hedef alarak ülkemizin bekasını, devletimizin bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya kalkışılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edildiğini söyledi.

Kaymakam Akköz konuşmasında, “Kahraman ordumuza sızan bir avuç FETÖ haininin başlattığı 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı; 7'den 70'e kadını erkeği, yaşlısı genciyle tek yürek olduk. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla aziz milletimiz yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimi vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canı pahasına engelleyerek ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır.

Tüm hain odaklar şunu iyi bilmelidir ki; devletimize, ay yıldızlı bayrağımıza, milletimize, milli irade ve demokrasimize hainlik edenler, karşılarında her daim güçlü Türk Milletini bulacaklardır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutladığımız bugün vesilesiyle; başta Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, 15 Temmuz şehitlerimizi ve bütün aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, makamları Cennet olsun. Şanlı gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.

kars Haberleri